Το Τελευταίο Αντίο στη Νίκη Γουλανδρή: Πλήθος Κόσμου, Πολιτικοί και Καλλιτέχνες στην Κηδεία

Παρόντες στο τελευταίο αντίο ήταν συγγενείς, φίλοι, προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, δημοσιογράφοι και γνωστοί πολιτικοί.

Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς η κηδεία της Νίκης Γουλανδρή.

Παρόντες στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο στη φιλάνθρωπο και ζωγράφο ήταν συγγενείς, φίλοι, προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, δημοσιογράφοι και γνωστοί πολιτικοί.

Ανάμεσά τους η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Άννα Παναγιωταρέα και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νίκη Γουλανδρή, που μαζί με τον σύζυγο της Άγγελο Γουλανδρή ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το 1965, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.

Η Νίκη Γουλανδρή, ήταν αντιπρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1974), Γενική Γραμματέας Υγείας (1974), επίτιμη αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (1975–80) και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Εξέλιξη της UNESCO.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Νίκη Γουλανδρή, αγωνίστηκε για την προστασία του περιβάλλοντος και βοήθησε στην εικονογράφηση αρκετών βοτανολογικών βιβλίων, όπως τα Wild Flowers of Greece (Άγρια άνθη της Ελλάδας) από τους Κ. Γουλιμή και W.T. Stearn, και and Peonies of Greece (Παιώνιες της Ελλάδας) από τους U.T. Stearn και P.H. Davies.

Το 1991 ανακηρύχθηκε γυναίκα της Ευρώπης ενώ είχε λάβει και το βραβείο Global 500 του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών το 1990, ενώ το 1991 ονοματίστηκε «Γυναίκα της Ευρώπης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κίνημα.

[lifo.gr]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More