Το καράβι του θανάτου: Το Ourang Medan και το κατάστρωμα που γέμισε πτώματα

«Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο είναι νεκροί. Πεθαίνω». Τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το ολλανδικό φορτηγό πλοίο Ourang Medan.

Μια ιστορία βγαλμένη από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκε στα στενά της Σουμάτρας και της Μαλαισίας το μακρινό 1947. Μια ιστορία που ο θάνατος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ήταν Ιούνιος του 1947. Το «SS Ourang Medan» έπλεε στα στενά μεταξύ της Σουμάτρας και της Μαλαισίας. Στα νερά έπλεαν δεκάδες άλλα πλοία, τα οποία όλα έπιασαν το ίδιο μήνυμα: «Πεθαίνω». Μετά νεκρική σιγή.

Στη συνέχεια μια σειρά από σήματα SOS έκανε ακόμη πιο ανατριχιαστική την κατάσταση. «Όλοι οι αξιωματικοί, περιλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί και βρίσκονται στο κατάστρωμα και τη γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό».

Το αμερικανικό εμπορικό «Silver Star» κατέφτασε πρώτο στη θαλάσσια περιοχή και βρήκε το ολλανδικό πλοίο «SS Ourang Medan» άθικτο. Το πλήρωμα του εμπορικού αποφάσισε να ανέβει να ερευνήσει.

Θάνατος παντού

Στο κατάστρωμα και τη γέφυρα εντοπίστηκαν πράγματι τα πτώματα των ναυτικών, όλα με τα μάτια και το στόμα ορθάνοιχτα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού ή κάποιας άλλης εξόφθαλμης φονικής αιτίας. Τα σώματά τους ήταν μάλιστα σε στάσεις με τα χέρια προτεταμένα, σαν να είχαν αντικρίσει τον ανείπωτο τρόμο.

Πριν προλάβουν βέβαια οι Αμερικανοί ναυτικοί να εξετάσουν τα πτώματα, το πλοίο τυλίχθηκε μυστηριωδώς στις φλόγες κι έτσι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν άμεσα.

Τα συγκεκριμένα στενά είναι διαβόητα για τους κινδύνους που κρύβουν στο εσωτερικό τους και κανείς δεν πίστεψε ότι το εμπορικό εξαφανίστηκε χωρίς τη βοήθεια κάποιας απόκοσμης αιτίας. Επίσημη μάλιστα αναφορά από τον Μάιο του 1952 ανέφερε ότι «τα παγωμένα πρόσωπα των πτωμάτων ήταν στραμμένα προς τον ήλιο με ορθάνοιχτα μάτια να καρφώνουν το κενό.

Ακόμα και ο σκύλος του καραβιού βρέθηκε νεκρός με παρόμοια έκφραση με την ανθρώπινη παρέα του. Όσο για τον ασυρματιστή με το μυστηριώδες SOS, βρέθηκε επίσης νεκρός με τα δάχτυλα προσαρμοσμένα στον ασύρματο.

Κανένα πτώμα δεν έφερε σημάδια τραυματισμού ή πάλης». Όσο για τη βύθιση του «SS Ourang Medan», η έκθεση αναφέρει: «Το πλοίο εξερράγη με τέτοια δύναμη που σηκώθηκε ολόκληρο έξω από το νερό πριν βυθιστεί γρήγορα».

Το μυστήριο που δεν έχει απάντηση

Η αλήθεια σχετικά με το πλοίο του θανάτου παραμένει ακόμα και σήμερα στην σφαίρα του μυστηρίου. Η πρώτη απόπειρα αποκάλυψης της μοίρας του «Ourang Medan» ήθελε να είναι έργο πειρατών, αν και αυτό δεν εξηγούσε τις απόκοσμες γκριμάτσες φρίκης των ναυτικών.

Η θεωρία πως ένα σύννεφο μεθανίου ή άλλων τοξικών νεφών περικύκλωσε το πλοίο μπορεί να εξηγήσει τους μαζικούς θανάτους ωστόσο η ιστορία κλιμακώθηκε σε συνωμοσιολογικό πάρτι με εχθρικούς εξωγήινους και εξοργισμένα φαντάσματα να κάνουν την εμφάνισή τους στις συζητήσεις.

Κάποια στιγμή κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλουν ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη του ολλανδικού πλοίου, καθώς η ιστορία είχε μεγάλα κενά και η αξιοπιστία της αμφισβητήθηκε από σκεπτικιστικούς κύκλους.

Τι συνέβη όμως στο «SS Ourang Medan» που τόσες δεκαετίες έρευνας δεν μπορούν να αποκαλύψουν;

Η έρευνα για τα μητρώα του πλοίου στο νηολόγιο του Άμστερνταμ το μόνο που έκανε είναι να αναθερμάνει εκ νέου το μυστήριο, καθώς καμία αναφορά δεν υπήρχε για το πλοίο. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και στα νηολόγια Ινδονησίας και Μαλαισίας, κανένα ίχνος του πλοίου με το όνομα «Ourang Medan».

Ερευνητών προσπάθησαν να μάθουν τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες τόσο του αμερικανικού «The Silver Star», που φέρονται να αποβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του μοιραίου ολλανδικού, όσο και του δεύτερου αμερικανικού εμπορικού «City of Baltimore» που έπλεε εκεί κοντά και έλαβε και εκείνο το SOS που εξέπεμπε το «Ourang Medan».

Όλες οι απόπειρες των ερευνητών σε μισό και πλέον αιώνα να αποκτήσουν πρόσβαση στα ημερολόγια των πλοίων συνάντησαν την παγερή σιγή των ιθυνόντων, παρά τον μύθο που περιέβαλε πια το «SS Ourang Medan».

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Ομάδα ερευνητών που παρακολούθησε την υπόθεση για 45 χρόνια ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα του μοιραίου καραβιού ενδέχεται να έπεσε θύμα πειραμάτων βιολογικού πολέμου: κάποιο φονικό αέριο απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα και εξόντωσε τους ναυτικούς, απαγορευμένο φυσικά από τη Σύμβαση της Γενεύης, γι’ αυτό και κάποιοι παρακρατικοί έσπευσαν να το εξαφανίσουν από προσώπου γης. Αυτή παραμένει μια καλή υπόθεση και σίγουρα πολύ καλύτερη από εξωγήινους και πνεύματα του άλλου κόσμου!

Σε κρατική συγκάλυψη έχουν καταλήξει μάλιστα μερικές ακόμα θεωρίες για το «Ourang Medan», που τώρα το θέλουν να μεταφέρει στα αμπάρια του επικίνδυνους βιολογικούς παράγοντες ή τοξικά αέρια. Μέχρι και η διαβόητη Μονάδα 731 του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού έχει μπλεχτεί στην υπόθεση, καθώς ήταν περιβόητη για τα αντιδεοντολογικά και φρικιαστικά εν πολλοίς πειράματα πάνω σε ζωντανούς ανθρώπους. Πώς έφτασε βέβαια το αέριο της Μονάδας 731 μέχρι τα νότια στενά της Θάλασσας της Κίνας παραμένει μυστήριο.

Όπως και με τόσα ακόμα μυστήρια του κόσμου μας, είναι πολύ πιθανό η αλήθεια για τον χαμό των ναυτικών να παραμείνει για πάντα στον πάτο της θάλασσας. Αν και το γεγονός παραμένει ότι τα περισσότερα σενάρια δεν λαμβάνουν υπόψη το πολύ απλό αλλά και απτό γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ απόδειξη ή έστω ένδειξη για την ύπαρξη του «Ourang Medan»!

Ούτε καταγραφές σε νηολόγια, ούτε τιμολόγια από τα φορτία του, ούτε ασφαλιστικά ντοκουμέντα, ούτε μητρώα για τον ανεφοδιασμό του, ούτε καν αποδείξεις για την κατασκευή του σε κάποιο ναυπηγείο του πλανήτη!

Οι περισσότερες πηγές δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν αν το πλοίο ήταν ολλανδικό ή ινδονησιακό.

Ο μύθος του «Ourang Medan», είναι σίγουρο, ωστόσο, πως θα ζήσει για πάντα μέσα στους αιώνες…

[newsbomb]

Σκωτία: Κανόνισε ραντεβού στο Tinder, αλλά τον απήγαγαν και τον έκαψαν (Σκληρές εικόνες)

Aυτό είναι το νέο ΣΤΥΛ που ΘΑ κάνει πάταγο..Τι όχι ??? Δείτε τις εικόνες και πείτε μας..