Τι θα γίνει αν ξαφνικά το φεγγάρι εκραγεί;

Είναι βαρύ το φορτίο του

Πολλά πράγματα τα θεωρούμε απολύτως δεδομένα. Σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν καταστρέφονταν ή απουσίαζαν. Ένα από τα απολύτως δεδομένα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας, είναι το φεγγάρι.
Το φεγγάρι έχει εμπνεύσει από αστρονόμους μέχρι ποιητές. Η σημασία του είναι μεγάλη και για τη φυσική ροή των πραγμάτων όπως την ξέρουμε αλλά και για τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας.

Για παράδειγμα, αν γινόταν έκρηξη στη Σελήνη, τα κομμάτια της θα εκτοξεύονταν στο διάστημα. Αν έφταναν στη Γη, σύμφωνα με το Predict, μεγάλα τμήματα του ωκεανού θα άρχισαν να βράζουν και θα χάνονταν εκατομμύρια ζωές, θαλάσσιων πλασμάτων, ζώων και ανθρώπων. Αν η έκρηξη δεν ήταν τόσο μεγάλη, τότε τα κομμάτια της Σελήνης θα ελκύονταν το ένα από το άλλο και θα σχημάτιζαν ένα δεύτερο φεγγάρι.

Το πιο καίριο ερώτημα είναι το αν θα μπορούσε να επιβιώσει ο πλανήτης μας και μαζί του κι εμείς, χωρίς τη Σελήνη. Ο νυχτερινός ουρανός θα ήταν φωτεινότερος, αφού θα μπορούσαμε να δούμε καλύτερα περισσότερα αστέρια που τώρα κρύβονται στον Γαλαξία μας. Αλλά αυτό είναι μια εξαίρεση, αφού όλα θα άλλαζαν στον κόσμο.

Δεν θα υπήρχαν πια παλίρροιες, ούτε εκλείψεις ηλίου, η Γη δεν θα περιστρεφόταν ομοιόμορφα γύρω από τον ήλιο και θα έχανε ακόμα και 45 μοίρες από την κλίση της. Οι εποχές των παγετώνων θα ήταν ένα συχνό φαινόμενο και το πιο πιθανό είναι το ανθρώπινο είδος να μην επιβίωνε. Ας είμαστε ευγνώμονες λοιπόν που βρίσκεται εκεί.

 

www.e-radio.gr

Η Κινέζα ετών 14 και ύψους 2,27μ. που έχει γίνει viral

Γιατί το βουητό των μελισσών σταματάει την ώρα της ολικής έκλειψης ηλίου;