Τι παθαίνει ο οργανισμός σας όταν έχετε καιρό να κάνετε σ3ξ

Το σ3ξ είναι γνωστό ότι είναι καλό για την υγεία σας. Μία περίοδος… ξηρασίας στο σ3ξ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπέρταση, κρυολόγημα και καρκίνο.

  • Το σ3ξ βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Οι τακτικοί οργασμοί αποτρέπουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη
  • Η εκσπερμάτιση τουλάχιστον 20 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 33%

Το τακτικό σ3ξ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Το να κάνετε σ3ξ σε τακτική βάση είναι καλό για την υγεία σας. Η… δράση στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει στο να αποφευχθούν μια σειρά από θανατηφόρες παθήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή προσβολή.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, έδειξε ότι όσοι έχουν σ3ξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αυτές τις παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σ3ξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Επιπλέον, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σ3ξουαλικών ορμονών (οιστρογόνα και τεστοστερόνη). Αυτό θα μπορούσαν να αποτρέψει καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση.

Αντίθετα, η έλλειψη σ3ξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας.

Προσοχή στις ακόλουθες τρεις παθήσεις, που, ίσως, ξεκινούν, αν έχετε καιρό να κάνετε σ3ξ:

Υπέρταση

Η τακτική σ3ξουαλική συνεύρεση μπορεί να την αποτρέψει. Μια μελέτη του 2006, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology, έδειξε ότι όσοι κάνουν σ3ξ τακτικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ευεργετική “παρενέργεια” της σ3ξουαλικής πράξης, η μείωση του στρες, συμβάλλει στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η σχέση μεταξύ στρες και υπέρτασης είναι γνωστή. Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται, ότι οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο άγχος διάγουν έναν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής. που χαρακτηρίζεται από παράγοντες κινδύνου για υπέρταση, όπως το να τρώνε πολλά αλμυρά τρόφιμα.

Το σ3ξ, ωστόσο, έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι μειώνει τα σήματα του στρες στον εγκέφαλο.

Κρυολόγημα

Το τακτικό σ3ξ σας προστατεύει από τα κρυολογήματα και την γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό με την σειρά του σας προστατεύει από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους που έκαναν σ3ξ 1-2 φορές την εβδομάδα να δώσουν δείγματα σάλιου. Βρέθηκε ότι τα δείγματα περιείχαν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών. Μάλιστα, τα δείγματα περιείχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α σε σύγκριση με όσους έκανα σ3ξ λιγότερο από 1-2 φορές/εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, το πολύ σ3ξ μπορεί να αποδειχτεί και… κακό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι οι άνθρωποι που έκαναν σ3ξ περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα είχαν επίσης περισσότερο κίνδυνο να κρυολογήσουν. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περνούσαν περισσότερο χρόνο σε στενή επαφή με άλλο άτομο, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσουν κρυολόγημα.

Καρκίνος του προστάτη

Οι άνδρες που κάνουν σ3ξ τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική εκσπερμάτιση επιτρέπει σε δυνητικά ερεθιστικές, ή επιβλαβείς ουσίες, να εκκενώνονται από τον προστάτη.

Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε, ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή περισσότερες φορές τον μήνα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Αυτό συγκρίθηκε με τους άνδρες που εκσπερματίζουν κατά μέσο 4-7 φορές τον μήνα καθ’ όλην τη διάρκεια της ζωής τους.

Τα προβλήματα του κόλπου είναι μία πραγματικότητα και κάποια από αυτά συμβαίνουν επειδή δεν κάνετε αρκετό σ3ξ. Η κολπική ατροφία είναι μία συνηθισμένη αλλά θεραπεύσιμη κατάσταση που κάνει τα τοιχώματα του κόλπου να λεπταίνουν. 

Είναι μία επίπονη κατάσταση που μπορεί να προκαλεί φαγούρα και κάψιμο αλλά χωρίς να είναι σ3ξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Ενώ το σ3ξ δεν είναι η κύρια αιτία που την προκαλεί, είναι ένας από τους λόγους που μπορούν να συμβάλλουν στην κολπική ατροφία.

Δείτε Τι θα συμβεί στον κόλπο σας εάν σταματήσετε να έχετε σ3ξουαλικές επαφές

Σύμπτωμα: Κολπική ξηρότητα

Αυτό το σύμπτωμα δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και δεν πηγαίνει αρκετό οξυγόνο στον κόλπο.

Σύμπτωμα: Πόνος ή δυσφορία στην περιοχή.

Συνήθως η κολπική ατροφία συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση και μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές μολύνσεις και είναι επίπονο για την περιοχή.

Σύμπτωμα: Φαγούρα στα γεννητικά. 

Η φαγούρα προκαλεί δυσφορία και μερικές φορές και πόνο και οφείλεται σε ερεθισμό, μολύνσεις ή εμμηνόπαυση.

Αιτία: Μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων. 

Μία από τις αιτίες είναι η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων όταν ξεκινάει η εμμηνόπαυση.

Αιτία: Έλλειψη ερωτικής επαφής για καιρό. 

Η έλλειψη σ3ξουαλικής επαφής μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία του κόλπου σας. Η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να κρατήσει τους ιστούς υγιείς και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που μπορεί να προκληθεί ατροφία εκεί.

Αιτία: Υπερβολικό κάπνισμα. 

Εάν καπνίζετε πολύ, θα πρέπει να το κόψετε. Το κάπνισμα μειώνει την ροή του αίματος και αυτό μπορεί να επηρεάσει και τον κόλπο σας. Επίσης, τα χημικά στα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό;

Εάν παρατηρείτε ασυνήθιστα συμπτώματα, κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να τα συζητήσετε:

  • Αν τα συμπτώματα είναι έντονα και σας επηρεάζουν καθημερινά.
  • Εάν υπάρχει πόνος κατά την διάρκεια της συνουσίας.
  • Εάν υπάρχει αιμορραγία, κάψιμο ή εκκρίματα.
  • Άλλα συμπτώματα, όπως νυχτερινή εφίδρωση και εξάψεις.

Αιτία: Έλλειψη συνουσίας για καιρό.

Οι συχνοί οργασμοί μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα και το κλειδί είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος.

Θεραπεία: Προβιοτικά.

Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που θεωρούνται υγιή για το ανθρώπινο σώμα και μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας.

Θεραπεία: Εφαρμογή κολπικής κρέμας. 

Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσετε τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Θεραπεία: Έλαιο καρύδας σαν φυσικό λιπαντικό. 

Είναι ένα από τα πιο καλά φυσικά λιπαντικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φροντίδα του κόλπου.

Credit: wittyfeed.me

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More