Ψυχολόγοι: Tα 10 Πράγματα Που Τα Ζευγάρια Πρέπει Να Κάνουν Για Να Μην Χωρίσουν! Το #7 Δεν Το Περιμένατε…!

Σήμερα, τα διαζύγια είναι πολύ συνηθισμένα και τα στατιστικά δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ωστόσο, όλοι θέλουν να έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με συμβουλές ψuχoλόγων και προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων για το πως να αποφύγετε τα λάθη και να σώσετε τον γάμο σας:

10. Να σέβεστε ο ένας τον άλλον

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι απαραίτητος σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Ακόμα και όταν είστε εκνευρισμένοι εκφράστε τον θυμό σας μέσα από το πρίσμα του θυμού. Ο σεβασμός σας επιτρέπει να αποφεύγετε καταστάσεις όπου ο ένας σύντροφος νιώθει ότι ο άλλος τον χειραγωγεί ή τον πιέζει.

9. Μην συγκρίνετε τον σύντροφό σας με άλλους

Μην συγκρίνετε τον σύντροφό σας με συζύγους άλλων γυναικών και ειδικά με κάποιον από κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Μην ξεχνάτε ότι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό, αλλά αυτόν που θα ήθελαν να έχουν. Οπότε, αν βλέπετε ότι κάποιος άλλος σύζυγος πηγαίνει συνέχεια στην γυναίκα του λουλούδια ή την πηγαίνει συνέχεια σε ακριβά εστιατόρια κατά πάσα πιθανότητα είναι ψέματα.

8. Μείνετε σε φόρμα και φροντίστε τον εαυτό σας

Nα φροντίζετε πάντα τον εαυτό σας. Ο ευτυχισμένος γάμος έχει να κάνει και με το καλό σeξ. Μην αμελείτε την εμφάνισή σας μπροστά στον σύντροφό σας ακόμα και μέσα στο σπίτι. Πείτε ναι σε ένα υγιές σώμα και ένα ζευγάρι άνετες και ωραίες πιτζάμες.

7. Ο σύζυγος είναι η πρώτη προτεραιότητα και μετά τα παιδιά

Η γονεϊκότητα απαιτεί να αφιερώνετε τον χρόνο σας στα παιδιά σας, αλλά δεν θα πρέπει να θυσιάσετε τον γάμος σας για αυτό. Πρώτον, αν τα παιδιά είναι το μόνο που χρειάζεστε στην ζωή, αυτό είναι κακό κυρίως για τα παιδιά. Δεύτερον, το παντρεμένο ζευγάρι είναι το κέντρο της οικογένειας. Τρίτον, τα παιδιά κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από το σπίτι. Τότε, είναι που θα μείνετε πάλι οι δυο σας στο σπίτι και θα πρέπει να βρείτε καινούργιους κώδικες επικοινωνίας.

6. Να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κάνουμε λάθη. Σε κάθε σχέση δημιουργούνται παρεξηγήσεις που πληγώνουν τους συντρόφους. Αν οι δυο σύντροφοι δεν μπορούν να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον, τότε η σχέση θα καταρρεύσει.

5. Αποφύγετε τις μεγάλες λέξεις, ειδικά το «διαζύγιο»

Προσπαθήστε να αποφύγετε φράσεις όπως «Αν συνεχιστεί αυτό, θα σε χωρίσω.» Και ποτέ μην αναφέρετε την λέξη «διαζύγιο.» Αν την πείτε, τότε να είστε προετοιμασμένοι να πάτε σε έναν δικηγόρο και να ξεκινήσετε την διαδικασία.

Συνήθως, αυτές οι φράσεις που λέγονται πάνω στα νεύρα μας δεν ξεχνιούνται.

4. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας

Προσπαθήστε να σταματήσετε τον εαυτό σας κάθε φορά που θέλετε να προσβάλλετε τον σύντροφό σας. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και πηγαίντε μια βόλτα. Απλά, μην το κάνετε για να τιμωρήσετε τον σύντροφό σας με απομόνωση.

3. Ποτέ μην μιλάτε άσχημα για τον σύντροφό σας

Ποτέ μην λέτε άσχημα πράγματα για τον σύντροφό σας σε άλλους. Μετά τον τσακωμό θα ξεχάσετε τα πάντα, αλλά οι φίλοι σας και οι γονείς σας όχι. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσουν άσχημη άποψη για τον σύντροφό σας και θα αρχίσουν να του φέρονται άσχημα.

2. Μάθετε την «γλώσσα αγάπης» του συντρόφου σας

Ο καθένας μιλάει την δική του γλώσσα αγάπης. Η δική σας μπορεί να διαφέρει από αυτή του συντρόφου σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να χρησιμοποιεί λέξεις για να εκφράσει την αγάπη του, ενώ εσείς πράξεις.

Όποια και αν είναι η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας μάθετε την και χρησιμοποιήστε την.

1.Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας

Οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον σύντροφό τους. Όλοι έχουν τα ελαττώματά τους και είναι σχεδόν αδύνατον να μετατρέψετε τον σύντροφό σας στην ιδανική εικόνα που έχετε στο μυαλό σας. Τα πράγματα που δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αλλάξετε είναι τα χόμπι, οι σχέσεις με τους γονείς, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο τρόπος που βλέπουν τον κόσμο και ο τρόπος που ταξινομούν τις προτεραιότητές τους. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε κοινές συνήθειες που σας ευχαριστούν και τους δυο.

Πηγη: davidavramidis.eu

Θα Μείνετε Με Ανοιχτό Το Στόμα Που Μένουν Οι Τσιγγάνοι Της Ρουμανίας! [Εικόνες]

Θέλετε Να Δείτε Τι Σημαίνει «Ποιότητα Ζωής»; Δείτε Φωτογραφίες Και Ζηλέψτε Ελεύθερα