Πήγαν στο σχολείο για να τοποθετήσουν έναν νέο πίνακα αλλά ανακάλυψαν πίνακα 100 χρόνων με σκίτσα και σημειώσεις τις εποχής!

Όλα αλλάζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου σήμερα. Τόσο γρήγορα, που κάποτε ξεχνάμε ότι το παρελθόν βρίσκεται ακόμη δίπλα μας. Και αρκετές φορές μάλιστα, κυριολεκτικά δίπλα μας.

Αυτό διαπίστωσαν από πρώτο χέρι οι υπεύθυνοι ενός σχολείου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Ένα συνεργείο είχε αναλάβει να αντικαταστήσει τους παλιούς πίνακες κιμωλίας με νέους, λευκούς πίνακες μαρκαδόρου.

Όταν στο γυμνάσιο Έμερσον της Οκλαχόμα αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τους παλιούς πίνακες με νέους, φώναξαν ένα ειδικευμένο συνεργείο.

Πριν όμως την τοποθέτηση των νέων πινάκων, οι εργάτες έπρεπε να αφαιρέσουν τους παλιούς. Κανένας όμως δεν φανταζόταν πως θα έκαναν μια ιστορική ανακάλυψη.

Είναι δύσκολο να φανταστείς πώς θα ήταν μια τάξη αυτού του σχολείου 100 πριν. Το κτίριο είναι ιστορικό, αλλά μόνο η εξωτερική αρχιτεκτονική του δίνει μια εικόνα της ιστορίας του.

Οι εσωτερικοί χρηστικοί χώροι έχουν εκσυγχρονιστεί για να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας και υπηρεσιών υποστήριξης. Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα μπορούσε να ήταν η τάξη το 1917.

Οι εργασίες ανακαίνισης όμως που γίνονταν σε μια τάξη, αποκάλυψαν ακριβώς αυτό.

Πίσω από τον παλιό μαυροπίνακα είχε διατηρηθεί ένας ακόμη παλιότερος. Και προς μεγάλη έκπληξη, φαινόταν σχεδόν ανέπαφος, αν και είχαν περάσει εκατό χρόνια από τότε που είχε χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά!

Στην επιφάνεια του πίνακα υπήρχε γραμμένο κείμενο από εκείνη την εποχή, όπως επίσης και πρόχειρα σχέδια. Ο νεότερος πίνακας που είχε τοποθετηθεί πάνω από τον παλιό είχε λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας.

Σε μια άκρη του πίνακα υπήρχε ένα ημερολόγιο, ενώ σε μια άλλη ήταν ζωγραφισμένος ένας κύκλος που βοηθούσε στην εκμάθηση του πολλαπλασιασμού.

Επίσης, μια εικόνα γαλοπούλας και μια κοπέλα. Αυτό σημαίνει πως πολύ πιθανό το σχολείο να λειτούργησε με τον παλιό πίνακα μέχρι το τέλος του 1917, ενώ αυτός αντικαταστάθηκε στην αρχή του επόμενου χρόνου.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας πρέπει να ήταν διαφορετικοί, καθώς ο κύκλος πολλαπλασιασμού δεν θυμίζει κάτι από τη σημερινή εποχή.

«Δεν έχω δει μια τέτοια μέθοδο ποτέ στη ζωή μου», είπε η διευθύντρια του σχολείου, η Σέρι Κίσορ, μιλώντας στους δημοσιογράφους της The Oklahoman.

Για τους νέους είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά για τους παλαιότερους είναι σαν να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο. Φέρνει στη μνήμη εικόνες από την παιδική ηλικία, λέει η Κίσορ, αναφέροντας πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την αντίδραση μια 85χρονης που είδε ξανά τον πίνακα της τάξης των παιδικών της χρόνων, όταν επισκέφθηκε το σχολείο.

«Στάθηκε μπροστά του και άρχισε να κλαίει», είπε η διευθύντρια, σύμφωνα με τη The Oklahoman.

Το σχολείο εγκαινιάστηκε το 1895 και από τότε δέχθηκε πολλές ανακαινίσεις, όλα αυτά τα χρόνια. Ποτέ όμως δεν ανακαλύφθηκε κάτι παρόμοιο.

«Είναι σαν να ταξιδεύεις πίσω σε εκείνη την εποχή με μια μηχανή του χρόνου. Η κιμωλία έχει διατηρηθεί τόσο φρέσκια που είναι σαν να γράφτηκαν όλα χθες», είπε η διευθύντρια.

Οι τοπικές αρχές θέλουν να κρατήσουν και πάλι τον παλιό πίνακα στη θέση του, ώστε να είναι εκεί και για τις επόμενες γενιές.

Πηγές Εικόνας: Imgur ,youtube

Δείτε το βίντεο από αυτή την ξεχωριστή ιστορία (στα αγγλικά):

Ανακαλύψεις σαν και αυτές έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όταν μιλάμε για ιστορικά έργα αναφερόμαστε συνήθως για κατασκευές και έργα τέχνης που έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια πριν.

Ακόμη όμως και μια ανακάλυψη αντικειμένων του προηγούμενου αιώνα συγκινεί.

Μην διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας στο Facebook.

gr.newsner.com

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Ελληνάρας και η…ΠΕΤΑΧΤΟΥΛΑ..Τρελό γέλιο

Ήθελαν η πρώτη τους νύχτα να είναι μοναδική! Δυστυχώς όμως δεν τα υπολόγισαν καλά