«Όταν παχύνω θα είμαι όμορφη»: Αναγκάζονται να καταναλώνουν 9.000 θερμίδες τη μέρα ώστε να παχύνουν και να παντρευτούν

Νεαρά κορίτσια στην Μαυριτανία αναγκάζονται να καταναλώνουν 9.000 θερμίδες τη μέρα για να παχύνουν έτσι ώστε να παντρευτούν.

Η 11χρονη Mone μιλάει στην δημοσιογράφο Sahar Zand και λέει πως θέλει να παχύνει. «Δεν θέλω να είμαι αδύνατη». «Όταν είσαι ευτραφής είσαι ωραία». Η ίδια δεν πιστεύει πως είναι όμορφη τώρα αλλά θα γίνει μόνο όταν το σώμα της αλλάξει.

Η κάμερα βρέθηκε στο χωριό της Mone και κατέγραψε τη διαδικασία πάχυνσης των νεαρών κοριτσιών. Οι γυναίκες μαγειρεύουν από το πρωί και αναγκάζουν τα κορίτσια να καταναλώσουν όλα τα γεύματα μέχρι τέλος με το ζόρι, κρατώντας ένα ξύλο για να τις πείσουν να συνεχίσουν. Αν κάποια αρνηθεί, τιμωρείται.

«Αν αρνηθεί να συνεχίσει το φαΐ θα την τιμωρήσω και θα της απαγορεύσω να βλέπει τις φίλες της. Αν είναι πολύ δυνατή και αντισταθεί θα την δέσω».

Περίπου το 1/4 των κοριτσιών στη Μαυριτανία τρέφονται αναγκαστικά με τεράστιες ποσότητες, πολύ συχνά από την ηλικία των 5 χρονών.

Ο χρόνος που έχουν να καταναλώσουν το φαγητό είναι ελάχιστος, ενώ τα γεύματα πολλά. Το πρωινό είναι μια τεράστια ποσότητα από βρώμη, γάλα και κους κους, συνολικά 3.000 θερμίδες. Μόνο αυτό το γεύμα αντιστοιχεί με 10 cheeseburger και χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες για να φαγωθεί. Ακόμα όμως και ενδιάμεσα από τα γεύματα πρέπει να πίνουν γάλα.

Τι γίνεται όμως αν τελικά η τόση πίεση να παχύνουν προκαλεί πρόβλημα στην υγεία των κοριτσιών;

«Οι γιατροί λένε πως προκαλεί αρρώστιες αλλά εμείς αυτό κάνουμε» λέει η μητέρα της Mone.

Η Sahar Zand ξεφύλλισε ένα περιοδικό μόδας και τους ζήτησε τη γνώμη τους για το σώμα των μοντέλων που εικονίζονταν.

«Τι πιστεύεις για το σώμα της;» ρωτάει.

«Αυτό το σώμα δεν είναι ωραίο»

«Τα ρούχα πρέπει να στενεύουν το σώμα μιας γυναίκας. Πρέπει να είναι ευτραφής. Αυτές μοιάζουν με σκελετό».

Όταν τους δείχνει φωτογραφίες της Κιμ Καρντάσιαν εκείνες απαντάνε πως:

«Είναι πολύ ωραία. Αυτό είναι ομορφιά. Και το σώμα της δείχνει ωραίο».

Ωστόσο η Κιμ Καρντάσιαν είναι η εξαίρεση.

Aυτή η πρακτική, η ταχεία πρόσληψη υπερβολικών θερμίδων ημερησίως βάζει σε ρίσκο την υγεία των κοριτσιών. Ο οργανισμός τους δεν μπορεί να μεταβολίσει και να χωνέψει τόσες μεγάλες ποσότητες φαγητού. Τα κορίτσια συνήθως κάνουν εμετό, ενώ μακροπρόθεσμα αποκτούν διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και νεφρική ανεπάρκεια.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Όταν γίνεις μητέρα και η κόρη σου, σου πει πως δεν θέλει να παχύνει τι θα της απαντήσεις;» η Mone απαντάει:

«Πώς έτσι δεν θα είναι όμορφη»

«Και αν δεν θεωρεί το πάχος ομορφιά;» συνεχίζει.

«Θα της πω πως μόνο οι ευτραφείς άνθρωποι είναι όμορφοι».


πηγη: ampa.lifo.gr

«Γκρέμισε» την πίστα – Το τσιφτετέλι Ελληνίδας με πάνω από 1.000.000 προβολές!

Η Γυναίκα του Έφυγε για το Σαββατοκύριακο..Οταν γύρισε δέν πίστευε αυτό που αντίκρισε … (Βίντεο)