Οι 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του ανθρώπινου σώματος και τα απίστευτά οφέλη (pics)

Tα παιχνίδια της φύσης ποτέ δεν είναι τυχαία. Υπάρχουν τροφές που θυμίζουν όργανα του ανθρώπινου σώματος και το περίεργο είναι ότι σε αυτά τα σημεία κάνουν το μεγαλύτερο καλό.

Τα παιχνίδια της φύσης ποτέ δεν είναι τυχαία. Υπάρχουν τροφές που θυμίζουν όργανα του ανθρώπινου σώματος και το περίεργο είναι ότι σε αυτά τα σημεία κάνουν το μεγαλύτερο καλό.Εκτός από τη χαρακτηριστική περίπτωση του καρυδιού, που ονομάζεται έτσι κι αλλιώς «τροφή του εγκεφάλου», υπάρχουν και κάποιες άλλες πολύτιμες τροφές που ούτε καν πάει το μυαλό μας

Καρότο – ίριδα ματιού

Οι ακτινωτές γραμμές ενός κομμένου  καρότου μοιάζουν με την ίριδα του ματιού.  Και τα καρότα βοήθούν στην καλή υγεία των ματιών. «Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», λέει ο Sasson Moulavi, MD, ιατρικός διευθυντής του Smart for Life Κέντρων Διαχείρισης του Βάρους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ντοματα – καρδιά

Αν κόψουμε μια ντομάτα στη μέση, θα παρατηρήσουμε ότι χωρίζεται σε 4 θαλάμους που μοιάζουν με τις κοιλίες της καρδιάς. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Καρυδια – εγκεφαλος

Οι πτυχώσεις και ρυτίδες ενός καρυδιού θυμίζουν τον εγκέφαλο, καθώς έχει αριστερά και δεξιά ημισφαίρια. Τα καρύδια είναι τροφή του εγκεφάλου, αφού περιέχουν σε υψηλή περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία.

Σελινο – οστά

Ο μίσχος του σέλινου θυμίζει κόκκαλα. «Το σέλινο είναι μια βασική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά τη δύναμή τους,” λέει ο Δρ Moulavi.

Αβοκάντο –γυναικεία μήτρα

Το αβοκάντο θυμίζει τη μήτρα και αν το κόψουμε στη μέση θα δούμε ακριβώς το σχήμα μιας μήτρας. Και πραγματικά το αβοκάντο βοηθάει πολύ στο αναπαραγωγικό σύστημα. «Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι έγκυες, ενώ μειώνει και τον τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας », λέει η διαιτολόγος Elizabeth Somer.

Μύδια – ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα

Τα μύδια, έχουν ομοιότητες με όρχεις, και πραγματικά κάνουν καλό στους άνδρες. Τα μύδια περιέχουν ψευδάργυρο που έχει καλή επίδραση στη βελτίωση του σπέρματος στους άνδρες.

Γλυκοπατάτες – Πάγκρεας

Η γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και πραγματικά κάνει καλό στη λειτουργία του παγκρέατος, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του αντιοοξειδωτικού βήτα-καροτίνη.

Γκρέιπφρουτ – Γυναικείο στήθος

Η ομοιότητα των εσπεριδοειδών με το στήθος δεν είναι τυχαία. Τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν ουσίες που ονομάζονται limonoids, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού,” λέει ο Δρ Moulavi.

Κόκκινο κρασί – αίμα

Το κόκκινο κρασί, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ρεσβερατρόλη, μοιάζει με αίμα. Η λογική κατανάλωση κρασιού προστατεύει τις αρτηρίες, μειώνοντας την αύξηση της χοληστερίνης.

Τζίντζερ – στομάχι

Το βότανο αυτό μοιάζει λίγο με το στομάχι και είναι χαρακτηριστικό ότι βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμέτου.

Οι 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του ανθρώπινου σώματος (pics) – Onmed.gr

Λιαντίνης: Μας δίδαξαν πως ο Χριστιανισμός συμπλήρωσε τον Ελληνισμό -Τι Δεν μας Δίδαξαν…

Όταν ζεις στην Αυστραλία, δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο να βρεις στο σπίτι σου κάτι τέτοιο