Λύκος: ΜΗΝ αγνοήσετε τα σημάδια – Η πιο απρόβλεπτη ασθένεια είναι δίπλα σου

Όταν η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Σελένα Γκόμεζ ανακοίνωσε το 2015, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ότι πάσχει από λύκο, έστρεψε το ενδιαφέρον στην ασθένεια που επηρεάζει περίπου 1,5 εκατ. Αμερικανούς, στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Στην πραγματικότητα, εννέα στους 10 ενήλικες πάσχοντες από λύκο είναι γυναίκες, οι οποίες αναπτύσσουν την ασθένεια συνήθως κατά την αναπαραγωγή ηλικία (μεταξύ 15 και 44 ετών).

Αυτό έχει καταστροφικές επιπτώσεις, δεδομένου ότι ο λύκος (Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος) είναι αυτοάνοσο και διά βίου νόσημα.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα αίτια της ασθένειας (σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει γενετική προδιάθεση), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για την ίδια τη νόσο, παρά μόνο για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Τα συμπτώματα του λύκου ποικίλλουν και περιλαμβάνουν από ανεξήγητη απώλεια βάρους μέχρι εξανθήματα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πάσχοντες να επισκέπτονται τον γιατρό για άλλο λόγο, μέχρι να γίνει διάγνωση της ασθένειας, συνήθως διά του αποκλεισμού άλλων παθήσεων.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα σημάδια που συνδέονται με τον λύκο:

ΛΥΚΟΣ: ΤΑ 9 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΦΩΤΟ)

ΠΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ: ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ. ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ. Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΤΑ ΟΣΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΟΤΑΝ Ο ΠΑΣΧΩΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ.

ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΑ Η ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ: ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΓΡΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΠΑΣΧΩΝ ΝΑ ΠΟΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ.

ΣΥΓΧΥΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΑΝΑΙΜΙΑ: Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΕΛ ΕΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΧΑΜΗΛΟ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ (ΑΝΑΙΜΙΑ), Η ΧΑΜΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΛΕΥΚΩΝ (ΛΕΥΚΟΠΕΝΙΑ) Η ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ (ΘΡΟΜΒΟΠΕΝΙΑ).

ΚΟΠΩΣΗ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ Η ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΡΟ.

ΠΥΡΕΤΟΣ: ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΔΕΚΑΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ. ΑΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ, ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΡΟ.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ, ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ.

ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ.

 

freegossip.gr

Πώς πέθανε ο Μπρους Λι: Η πραγματικότητα πίσω από τις θεωρίες

Δείτε ΤΙ συμβαίνει αν κάνετε σ.3.ξ κάθε μέρα