Η επιμονή της την έσωσε: Παρά τα όσα της έλεγαν οι γιατροί, εκείνη επέμενε να επανεξεταστεί

Η απίστευτη περιπέτεια μιας έφηβης που νόμιζε πως έχει άσθμα, αλλά τελικά ήταν κάτι πιο σοβαρό

Η Erin που απλώς νόμιζε ότι οι αλλεργίες της της προκαλούν προβλήματα στην αναπνοή, στην πραγματικότητα είχε έναν σπάνιο καρκίνο.
H Erin τώρα 18 ετών, ένιωθε κουρασμένη τον Οκτώβριο του 2020, αλλά εκείνη και ο γιατρός της θεώρησαν ότι οφειλόταν σε αλλεργία ή σε άσθμα.

Είχε ένα προηγούμενο περιστατικό με το τροπικό φρούτο το καλοκαίρι, λέγοντας: «Έκανα μια εξέταση αίματος και έδειχνε αλλεργίες, οπότε όλα μας οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα» και προσπάθησε να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της παρά το γεγονός ότι είχε «ακραία κούραση».

Στη συνέχεια όμως εμφάνισε ένα εξόγκωμα στο λαιμό της που την έκανε να πιστέψει ότι κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά. Οι γιατροί είπαν ότι είχε ίωση, υποδηλώνοντας ότι το εξόγκωμα ήταν πρησμένος αδένας και γιόρτασε τα 17α γενέθλιά της όσο καλύτερα μπορούσε.

«Μετά από λίγη ώρα που έπαιρνα αντιισταμινικά και τη συσκευή εισπνοής άσθματος για τις αλλεργίες μου, βρήκα ένα μικρό εξόγκωμα στο λαιμό μου που συνέχιζε να μεγαλώνει.

Καθώς το εξόγκωμα μεγάλωνε σε διάστημα εννέα εβδομάδων, η Erin ήταν επίμονη με τους γιατρούς, πιστεύοντας ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό. Και είχε δίκιο.

Είπε: «Τελικά, τους τηλεφώνησα και με παρέπεμψαν σε ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίος έκανε εξετάσεις και βρήκε ότι ήταν καρκίνος. «Γνωρίζουμε το σώμα μας καλύτερα από οποιονδήποτε και ξέρουμε ακόμα καλύτερα όταν κάτι δεν πάει καλά, το να κάνουμε έλεγχο είναι το πιο σημαντικό πράγμα» λέει.

Η Έριν διαγνώστηκε με καρκίνο του λεμφώματος – μια ασθένεια του αίματος που διαγιγνώσκεται 19.500 φορές το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξόγκωμα στο λαιμό, τη μασχάλη ή τη βουβωνική χώρα, αίσθημα κούρασης χωρίς λόγο, ανεξήγητη απώλεια βάρους, υπερβολική εφίδρωση τη νύχτα και συνεχή φαγούρα χωρίς λόγο. Υπάρχουν περίπου 60 διαφορετικοί τύποι λεμφώματος, οι οποίοι ομαδοποιούνται ευρέως σε λεμφώματα Hodgkin και non-Hodgkin.

Η Erin είχε λέμφωμα Hodgkin, τον πιο σπάνιο τύπο, που διαγιγνώσκεται σε περίπου 2.100 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Ένα εξόγκωμα στο στήθος της προκαλούσε δυσκολία στην αναπνοή.

Το λέμφωμα Hodgkin μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά επηρεάζει κυρίως άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών και άτομα άνω των 75 ετών. Η Erin υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον τον Φεβρουάριο του 2021.

Το λέμφωμα Hodgkin, αν και περιγράφεται ως «επιθετικό» από το NHS, είναι επίσης «ένας από τους πιο εύκολα θεραπευόμενους τύπους καρκίνου» – αλλά περίπου 312 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό κάθε χρόνο.

Η Erin πηγαίνει ήδη πολύ καλύτερα, ελπίζοντας να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον τον επόμενο χρόνο.

Η φοιτήτρια, η οποία δημιουργεί το TikToks για τον καρκίνο της, προτρέπει άλλους νέους να ελέγχουν τον εαυτό τους τακτικά και να πηγαίνουν στον γιατρό τους με ανησυχίες στο πλαίσιο μιας εκστρατείας Teenage Cancer Trust.

24 Αυγούστου 2007: H μαύρη μέρα της Ηλείας – Η μάνα «έφυγε» αγκαλιά με τα 4 παιδιά της στις φλόγες

Ένας φόνος που συγκλόνισε τον κόσμο: Δυο 10χρονοι βασάνισαν και σκότωσαν ένα 2χρονο αγοράκι – Τι κάνουν σήμερα οι φονιάδες