Η 29χρονη «γυναίκα καμηλοπάρδαλη» που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει!

Εντύπωση έχει προκαλέσει μία Αμερικανίδα που θέλει απεγνωσμένα να μοιάσει στις γυναίκες “καμηλοπαρδάλεις” της φυλής Κayan και να μακρύνει τον λαιμό της κατά 20 εκατοστά.

H 29χρονη παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών φοράει ένα χάλκινο πηνίο στο λαιμό που τον κάνει να δείχνει τεντωμένο και μακρύτερο.

3

Όπως εξηγεί η ίδια θέλει να μοιάσει στις γυναίκες της φυλής Κayan που τριγυρνούν στους δρόμους χωριών της ανατολικής Βιρμανίας και συνεχίζουν μια παράδοση που οι ρίζες της χάνεται στα βάθη των αιώνων.

4

Η Sydney εμφανίστηκε πρόσφατα σε εκπομπή στο ΤLC όπου αποκάλυψε πως γι’ αυτήν την περίεργη εμμονή της έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 1000 δολάρια. Σήμερα φοράει στον λαιμό της 16 δαχτυλίδια και ο λαιμός της έχει επιμηκυνθεί κατά 12,7 εκατοστά.

5

Η Sydney παραδέχεται πως αντιμετωπίζει δυσκολία στην οδήγηση και στο παρκάρισμα καθώς το εύρος των κινήσεών της έχει περιοριστεί.

6

Ο γιατρός ωστόσο είναι αρνητικός με την απόφασή της να μακρύνει τον λαιμό και την συμβούλεψε να πάψει να τα φοράει. Ωστόσο εκείνη αρνήθηκε και έτσι συμφώνησε να περιμένει πέντε χρόνια μέχρι να προσθέσει κι άλλα δαχτυλίδια.

7

Όπως σημειώνει η Daily Mail, τα ορειχάλκινα δαχτυλίδια φυσικά και δεν μακραίνουν το λαιμό. Δίνουν όμως την αίσθηση ενός τεντωμένου λαιμού, καθώς το βάρος των δαχτυλιδιών πιέζει προς τα κάτω τους ώμους και συμπιέζει το θώρακα.

8

Η τοποθέτησή του μπορεί να διαρκέσει ώρες, ξεκινά από την ηλικία των πέντε ετών και σπάνια βγαίνει. Μόνο σε κάποια περίπτωση που η γυναίκα που φορά αυτή το δαχτυλίδι θέλει να το αντικαταστήσει.

Το ορειχάλκινο “δαχτυλίδι” μπορεί να φθάνει να ζυγίζει ακόμη και 10 κιλά, ωστόσο, ελάχιστα έως καθόλου περιορίζει την κίνηση των γυναικών που το φορούν.

9

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε αυτή η παράξενη παράδοση παραμένει άγνωστος, ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από τα δαχτυλίδια λαιμού.

Άλλες θεωρίες θέλουν τις γυναίκες να φορούσαν αυτά τα ορειχάλκινα πηνία για να προστατευτούν από τα τσιμπήματα των των άγριων ζώων και κυρίως από τις τίγρεις, ενώ κάποιες άλλες υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν να τα φορούν σε μια προσπάθεια να μοιάσουν στους δράκους των τοπικών θρύλων και παραδόσεων.

10

Ειδικοί, όμως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι γυναίκες να ξεκίνησαν να φορούν τα δαχτυλίδια αυτά με σκοπό να γίνουν λιγότερο αρεστές σε άλλες φυλές και να μην της πάρουν για σκλάβες.

11

Βέβαια, τώρα, οι γυναίκες της περιοχής αυτής της ανατολικής Βιρμανίας δέχονται να φορέσουν τα βαριά αυτά “δαχτυλίδια” στους λαιμούς τους, είτε γιατί επιθυμούν να συνεχίσουν την παράδοση, είτε γιατί θεωρούν ότι το παράξενο αυτό “κόσμημα” αποτελεί από μόνο του μια τουριστική ατραξιόν που φέρνει έσοδα στο χωριό.

12

[via]

Παιδιά κλώνοι των γονιών τους -Σαν δυο σταγόνες νερό [εικόνες]

Θεότρελα Πράγματα που σίγουρα δεν βλέπουμε και κάθε μέρα. (Φωτογραφίες)