Δες ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα σας όταν Κρατάτε τα Ούρα σας για Ώρα, δεν θα το Ξανακάνετε…

Όλοι έχουμε κρατηθεί για να μην ουρήσουμε. Είτε έγινε από τεμπελιά, είτε επειδή απλά δεν γινόταν, όλοι το έχουμε κάνει έστω μια φορά.

Όλοι ξέρουμε πως δεν κάνει καλό, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τις πραγματικές συνέπειες. Το σώμα μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα λίτρο από ούρα πριν νιώσετε την ανάγκη να πάτε στο μπάνιο.

Η ουροδόχος κύστη έχει πολλούς αισθητήρες που λένε στον εγκέφαλο πότε η κύστη είναι γεμάτη.

Τι συμβαίνει αν αγνοήσουμε τα σήματα που μας στέλνει ο εγκέφαλός μας; Το σώμα είναι σε θέση να κρατήσει τα ούρα γιατί η κύστη σφίγγει και έτσι δεν υπάρχει ροή από την ουρήθρα.

Αυτοί οι μυς δουλεύουν καλά αλλά αρχίζουν να φθείρονται όσο πιο πολύ τους χρησιμοποιούμε. Επίσης, εάν κρατιέστε για ώρα, το σώμα εκτίθεται σε βλαβερά βακτήρια και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα για ουρολοίμωξη.

Δείτε παρακάτω μερικές ακόμα συνέπειες:

Κατακράτηση ούρων

Αυτό συμβαίνει όταν οι μυς της κύστης γίνονται αδύναμοι. Η κύστη αδυνατεί με τον καιρό να αδειάσει εντελώς. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει συνέχεια να πηγαίνετε για κατούρημα.

Θα ξεχειλώσει η κύστη

Για να μην σπάσει, θα αναγκαστεί να μεγαλώσει. Έτσι, το σώμα δεν θα αναγνωρίζει καλά πότε πρέπει να αδειάσει και τα σήματα προς τον εγκέφαλο δεν θα λειτουργούν σωστά.

Πόνος

Έχετε νιώσει τον πόνο του να πρέπει να πας αμέσως τουαλέτα; Αυτός ο πόνος συνήθως φεύγει αμέσως μόλις πάμε στο μπάνιο. Αν κρατιόμαστε συχνά, ο πόνος μπορεί και να μην φύγει. Οι μυς ζορίζονται και αυτό φθείρει το όλο σύστημα.

Θάνατος

Δεν το λέμε για να σας τρομάξουμε. Αυτό μπορεί να μην σας συμβεί αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά. Ο Tycho Brahe, πέθανε όταν έσκασε η κύστη του. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί. Αν η κύστη δεν αντέχει άλλο, συνήθως χαλαρώνουν οι μυς και τα ούρα θα φύγουν μόνα τους.

Παρόλο που δεν θα πεθάνετε, δεν θα πρέπει να κρατιέστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν νιώθετε πως πρέπει να πάτε τουαλέτα, τότε πρέπει να πάτε!

Credit: shared.com

Η μαμά «πεθαίνει» στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε ο μπαμπάς της ψιθυρίζει δυο λόγια στο αυτί και μετά γίνεταιτο θαύμα.

Μούχλα ο Σιωπηλός Δολοφόνος… 16 Σημάδια-Καμπανάκια πως η Μούχλα στο Σπίτι, σας κάνει μεγάλο κακό!